Laddstationer – en viktig del i vårt hållbarhetsarbete

Totalt sett så har vi installerat ett 30-tal laddstationer runt om i vår kommun. Eftersom vi ser ett fortsatt ökat intresse, valde vi att under året ansluta oss till ett av norra Europas största laddnätverk – InCharge.

Laddstationer är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, vi vill kunna göra det lätt att våga investera och äga en elbil. Antalet elbilar ökar kraftigt och ett naturligt steg under året blev att ansluta oss oss till ett av norra Europas största laddnätverk – InCharge.

Genom anslutningen till InCharge vill vi på Varberg Energi även kunna erbjuda fastighetsägare, företag, bostadsrättsföreningar och villaägare en lösning som gör det ännu enklare att ha elbil. De som är intresserade av att kunna erbjuda sina hyresgäster eller anställda möjlighet att ladda sina elbilar kan välja mellan att antingen hyra eller att köpa en helhetslösning av oss.

Det innebär att vi sköter installationen av laddstationerna och erbjuder ett serviceavtal för att förenkla så mycket som möjligt för kunden. Med InCharge­appen i mobilen kan användaren enkelt ”tanka” och samtidigt betala sin laddning med sitt bank­ eller kreditkort direkt i appen.  Det finns också möjlighet att använda sig av ett laddkort eller en laddbricka.

Genom detta arbete är vi med och bidrar till en bra infrastruktur för laddningar av elfordon i Varbergs kommun. Att vara med och påverka övergången från fossila bränslen till förnybar energi ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete.

På flera ställen i Varberg är det fritt att ladda sin elbil.