För oss innebär socialt ansvarstagande om att bry sig om. Det innebär till exempel att se alla människors lika värde, oavsett hudfärg, religiös tillhörighet, sexuell läggning eller nationalitet. Det handlar om självklara mänskliga rättigheter helt enkelt. Här gör vi redan en del, men nu vi vill göra ännu mer. Det innebär också att på bästa sätt förvalta det uppdrag som Varbergs kommun gett oss – det att se till så att vi som bor här kan känna oss trygga genom att allt det där vardagliga och viktiga fungerar. Det som handlar om sånt som bra och fungerande gatubelysning, ett stabilt elnät som gör att vi sällan, eller i princip aldrig, har några strömavbrott. Att alla kan ha det varmt och skönt inomhus och att vi kan ha kontakt med hela världen via tv och internet. Sånt som vi kanske ofta tar för givet – just för att det fungerar.

KORTA SOCIALA HÅLLBARHETSFAKTA OM OSS

Vi var med och grundade

Omtanke
ger energi

Pristagare 2017
TIGERLILJA

Vi mäter arbetsglädjen veckovis i organisationen

Vi stödjer
GIVEWATTS

minuters avbrott i elnätet per kund

För elfte året i rad gav vi ett bidrag till ett lokalt projekt eller en förening som med omtanke arbetar för att hjälpa andra.  I år delades gåvan ut till Ungdomsjouren Tigerlilja i Varberg för deras värdefulla arbete med ungdomar som har funderingar, frågor eller bara söker någon att prata med.

Ett kabelskåp eller en transformatorstation låter kanske inte som det mest uppiggande som finns. Men… med lite innovation, färg och form kan det faktiskt förvandlas till något riktigt trevligt i allas vårt gemensamma rum.

I november genomfördes ett planerat fjärrvärmearbete vid Frodes gränd. Jan Sundquist ryckte ut med några värmande element så att inga förskolebarn behövde frysa.

I november genomfördes ett planerat fjärrvärmearbete vid Frodes gränd. Jan Sundquist ryckte ut med några värmande element så att inga förskolebarn behövde frysa.

När lantbrukaren Mats Johansson på Hjörne Gård i Veddige kopplade upp sig till stadsnätet net@seaside öppnades en värld av nya möjligheter. Tack vare en stabil uppkoppling kikar han nu på flera nya lösningar som förväntas underlätta arbetet på gården.

© Copyright Varberg Energi AB

logotype vit varberg energi - strategin