En investering som kan rädda liv

Under året har vi investerat i ett nytt fordon för våra medarbetare som är ute på vägarna och jobbar med vår gatubelysning. Satsningen innebär ett utökat skydd och våra montörer har fått en tryggare och förenklad arbetsmiljö.

Vi började med att hyra bilen i samband med att det blev klart att Varberg Energi skulle ta över den kommunala gatubelysningen från Varbergs kommun. I samband med övertagandet togs beslut om att byta ut all belysningen till miljövänlig och engergisnål LED under de kommande fyra åren.

Under bara några månader blev skyddsbilen påkörd tre gånger (!) vilket verkligen visade vilken livräddare den faktiskt kunde vara. Vi beslutade oss därför att köpa bilen och på så vis skapa en säkrare arbetsmiljö för våra medarbetare som jobbar utmed trafikerade vägar.

Förenklad logistiklösning

Under året fokuserade vi främst på att byta till ny LED-belysning på större leder och rondeller. Här var tillgängligheten sämst och beståndet äldst. Vi hade cirka 15 olika rondeller – alla med sin unika form och lösning.

För att det inte skulle bli så krångligt för våra montörer att ha koll på exakt vad som krävdes till respektive rondell valde vi att ta in en helt ny logistiklösning. Pallar packades i förväg och namngavs med varje rondell. Sedan var det bara att packa upp på plats och på pallen fanns allt som behövdes för byte av belysning i just den specifika rondellen. Oerhört smidigt och detta blev en lösning som förenklade våra montörers arbete väldigt mycket.

TMA-bilen är specialbyggd för att både skydda och förenkla arbetet vid vägkanten.