Mitt i sommarstadens puls

År efter år ligger Varberg på topp-tio-listan när svenskarna ska rösta fram landets bästa sommarstad. Stränderna, baden, surfingen, konserterna och det vackra inlandslandskapet lockar varje år hundratusentals människor att komma – och återkomma – hit.

För oss på Varberg Energi känns det oerhört viktigt att vara på plats i myllret och stötta de evenemang som ligger i linje med våra värderingar.

Varberg är såklart så mycket mer än ett sommarparadis. Många människor väljer att flytta hit och kommunen redovisar varje år ett inflyttningsnetto. Men visst råder det lite extra bråda dagar under sommaren för den som gillar att besöka olika evenemang. I juli valde vi att stötta följande ”happenings”:

Pride

För tredje året i rad – alltså lika länge som Pride funnits i Varberg –  var vi en av flera stolta sponsorer till detta kärleksfulla och färgsprakande event som arrangerades  i Societetsparken. Pride är en  parad av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Kanske ett av Varbergs mest kärleksfulla evenemang som,  i detta  fall, arrangeras av den ideella föreningen Pro Love. Vi gillar!

Starka färger och starka människor under Pride-festivalen.
Bild: Anna Lindblom

Nordisk Seglats

Några dagar i juli påminde Varbergs hamn om gamla tider med segelfartyg på rad. Vår hamn var då det första delmålet för fartygen i kappseglingstävlingen Nordisk Seglats. Ett 20-tal segelfartyg, byggda på 1800- och 1900-talet, angjorde innerhamnen mellan Tullhuset och Campus under dessa dagar.

Nordisk Seglats är en vänskaplig tävling där besättningarna seglar med traditionellt riggade segelfartyg mellan värdhamnarna i Sverige, Norge och Danmark och på farvatten som alltid har bundit samman de tre länderna. Starten för tävlingen går i Danmark och målgång sker i Norge. Vi på Varberg Energi sponsrade tävlingen och var även ute i vimlet för att prata med besökarna. Ett mycket trevligt evenemang, som lockade såväl ung som gammal.

Hamnen är full av gamla båtar under Nordisk Seglats.
Bild: Thomas Carlén

Hallifornia

Det har gått fem år sedan Hallifornia arrangerades för första gången och redan då fanns Varberg Energi med som sponsor. Denna otroligt populära festival  bjuder på allt från vatten-, street- och actionsporter till musik, skönt häng, dans, yoga, performance, mat och konst.  År 2017 besökte hela 40 000 personer  Hallifornia!

Vi på Varberg Energi var såklart på plats och delade ut badbollar,  tablettaskar – och vattenflaskor som gick åt som smör i det varma och soliga vädret.

Folkfest och många tävlingar & uppvisningar att välja på  under Hallifornia-dagarna.
Bild: Ron Johansson