Ny energi till lokal ungdomsjour

För elfte året i rad gav vi ett bidrag till ett lokalt projekt eller en förening som med omtanke arbetar för att hjälpa andra. I år delades gåvan ut till Ungdomsjouren Tigerlilja i Varberg för deras värdefulla arbete med ungdomar som har funderingar, frågor eller bara söker någon att prata med.

Vi kallar vårt årliga bidrag för Omtanke ger energi. Det är vårt sätt att lyfta eldsjälar som arbetar med att hjälpa andra. Varberg Energi är en del av vardagen för de flesta av kommunens invånare och därför känns det gott att vårt samhällsengagemang når ut till så många som möjligt – inom värdefulla och betydelsefulla områden. Vi ser det som ett viktigt ansvar!

Alla kan göra något

Tigerlilja jobbar med chatt, mail, personligt stöd vid till exempel polisbesök, läkarbesök, ungdomsmottagning och gruppträffar. De arbetar också förebyggande med besök i skolor och ungdomsgårdar. De driver även ett attitydsförändringsprojekt som heter #nomeansno

Under ett frukostmöte fick vi på Varberg Energi besök från Karin och Julia från Tigerlilja som berättade mer om sitt arbete. Tjejerna gav oss konkreta tips på hur vi alla kan hjälpa ungdomar i vår närhet genom att exempelvis lyssna, ge hopp och att väldigt små insatser ofta kan göra enormt stor skillnad. Vi blev alla väldigt inspirerade och kände att vårt bidrag hade hamnat i rätta händer.

Omtanke ger energi

Överallt finns det eldsjälar som utan egen vinning vill göra skillnad för andra och vi vill varje år lyfta fram en ny eldsjäl. Tillsammmans vill vi visa att med lust och engagemang går det att uppnå förändringar och ge ett litet bidrag till en bättre livskvalitet. Vill du se vilka som fått priset föregående år?

 Länk till Pristagare Omtanke ger Energi

Karin och Julia arbetar mycket med att informera företag om verksamheten.