Vi skapar värme på många sätt

I november genomfördes ett planerat fjärrvärmearbete vid Frodes gränd. Jan Sundquist ryckte ut med några värmande element så att inga förskolebarn behövde frysa.

Vi vill att alla ska kunna ha det varmt inomhus och känna sig trygga med att vardagen med oss fungerar. En som gärna gör det lilla extra för att det ska klaffa är Jan Sunquist, säljansvarig för fjärrvärme på Varberg Energi.

I samband med att vi bygger ut fjärrvärmenätet händer det ibland att vi måste stänga ned det. I november aviserade vi om ett planerat fjärrvärmeavbrott, vilket bland annat innebar att Frodes förskola, Ramlyckans förskola och Gruppboende Frodes gränd, skulle vara utan fjärrvärme under några timmar.

Extra värme och bra relationer

– De små barnen vistas mycket på golvet och verksamhetsansvarig var rädd för att det kunde bli kallt för dem. Även om värmen inte hinner försvinna helt bestämde vi oss för att köpa några extra el-element för säkerhets skull, säger Jan som åkte runt och ställde dem på plats.

– Alla var jättenöjda med det. Mycket av vårt arbete handlar om att skapa relationer och att inge trygghet. Vi vill ha nöjda fjärrvärmekunder och då händer det ofta att man gör sånt som går utanför arbetsbeskrivningen. Det är naturligt, menar han.

Jan installerar extra värme till förskolorna.